DTP


 
Lively discussions on the graphic arts and publishing — in print or on the web


Go Back   Desktop Publishing Forum > General Discussions > Software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2008, 07:25 AM   #1
imatt
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Leeds
Posts: 163
Default CorelDraw X4 launched

So CorelDraw X4 is now out!!! See below:

http://corel.com/servlet/Satellite/g.../1150905725000

Wat's interesting is the box design. They've bought back the Corel balloon!
imatt is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 09:35 AM   #2
Andrew B.
Staff
 
Andrew B.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 3,529
Default

Quote:
Originally Posted by imatt View Post
They've bought back the Corel balloon!
I glad it's back. And it's much better than half a chameleon.
Andrew B. is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 10:35 AM   #3
imatt
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Leeds
Posts: 163
Default

Now Adobe needs to bring old Venus out of retirement for Illustrator....!!!!
imatt is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 02:07 PM   #4
Andrew B.
Staff
 
Andrew B.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 3,529
Default

FWIW, here's a review of CorelDRAW X4.
Andrew B. is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 02:56 PM   #5
Robin Springall
Member
 
Robin Springall's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ealing Common, London W5, where I duplicate CDs and DVDs.
Posts: 1,259
Default

Good that Corel has updated its importing of PDFs and PSDs (arguably, this should have been a patch ages ago). If they could introduce simple trapping, that would be excellent (eg black objects should default to overprinting).

   
__________________
Robin
Intellectually challenged, alcoholically propelled
Robin Springall is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2008, 07:47 PM   #6
Steve Rindsberg
Staff
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 6,742
Default

File, Print, Separations tab, check Print Separations, then check Always Overprint Black?

   
__________________
Steve Rindsberg
====================
www.pptfaq.com
www.pptools.com
and stuff
Steve Rindsberg is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 10:54 AM   #7
Robin Springall
Member
 
Robin Springall's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ealing Common, London W5, where I duplicate CDs and DVDs.
Posts: 1,259
Default

That's easy if the designer is supplying separations, Steve, but most printers these days want the Adobe standard: composite PDFs only <sigh>.

   
__________________
Robin
Intellectually challenged, alcoholically propelled
Robin Springall is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 11:04 AM   #8
Andrew B.
Staff
 
Andrew B.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 3,529
Default

The "print to Acrobat" method won't work for this?
Andrew B. is online now   Reply With Quote
Old 02-06-2008, 03:58 PM   #9
Robin Springall
Member
 
Robin Springall's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ealing Common, London W5, where I duplicate CDs and DVDs.
Posts: 1,259
Default

No, you have to manually set things like overprinting. I don't really mind, as I've got used to going through everything in the Object Mangler list and checking, but I just wondered if there was an easy fix in X4. Same with Frust... sorry, Illustrator: I expect that the programs don't give you the option to trap automatically because they're both essentially drawing apps rather than layout packages.

   
__________________
Robin
Intellectually challenged, alcoholically propelled
Robin Springall is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2008, 07:54 AM   #10
Andrew B.
Staff
 
Andrew B.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 3,529
Default

Have you checked with the Corel user group to see if your version or later versions can do this? The server I use to read the group is news://cnews.corel.com/. Or you can use this entry point

Also, it looks like the new layers feature is causing some problems for some work flows. So it might be worth checking this before upgrading.

Last edited by Andrew B.; 02-10-2008 at 06:12 AM. Reason: To show that the link is to a news server and add a second entry point
Andrew B. is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quark Labs Launched Andrew B. Software 0 01-22-2008 05:05 PM
Who's got CorelDraw? marlene Images 2 05-15-2007 10:24 PM
Globe & Mail redo launched today ktinkel General Publishing Topics 10 04-25-2007 07:59 AM
Google Notebook launched Kelvyn The Corner Pub 32 05-23-2006 02:41 PM
CorelDraw 12 marlene Software 12 01-17-2006 04:38 PM


All times are GMT -8. The time now is 09:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Contents copyright 2004–2014 Desktop Publishing Forum and its members.